• Tillverkas för hand
Leverans direkt från studion

Mölndals Smycket

Fick idén att arbeta fram ett smycke utifrån en geografisk plats och sökte stipendium för att genomföra projektet. Med den utgångspunkten blev det både ett givande och roligt arbete.

Så här skrev Mölndal Stad sin motivering när jag fick 2017 års Idé- och konststipendium.

Karin Torlegård är silversmed som vill använda sitt konstnärskap för att fånga essensen av Mölndal i smyckekonsten. Projektet ska utforska möjligheten att skapa ett temasmycke med utgångspunkt i platsens själ.

Med Mölndals Stads Idé- och konststipendium 2017 vill staden uppmuntra en kreativ idé och skapande process, med tydligt förankring i Mölndals historia och där resultatet kan komma Mölndalsborna till del.Smycket

Formen av Mölndal påminner om ett hjärta, vinge eller fågel. Mölndal som ligger många varmt om hjärtat, staden med lång historia. Det kändes rätt att inkludera hela Mölndal i ett smycke som kan komma att tolkas på mer än ett sätt.


Varianter

Du kan få smycket som örhängen, hängande eller stift och som en berlock både mindre eller lite större. Möjligheten att välja mellan guld 18 K eller silver.ormen av Mölndal påminner om ett hjärta, vinge 


Intresserad av ett smycke?

Hör av dig till mig via mail eller telefon 0703-411 923.   Än så länge finns det inga smycken i webbshoppen men hör av dig så ses vi eller så skickar jag bilder till dig.


Omslagsbild Mölndalsguiden 2021